Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Internet

TV kanali na YouTubeu mijenjaju čak i kablovsku?

05/05/2016

YouTube razvija pretplatnički televizijski servis UnPlugged i uskoro bi mogli i kod sebe ponuditi gomilu televizijskih kanala, objavio je Bloomberg i tako zadati novi udarac tradicionalnim kompanijama.

Novi internetski servis bi stajao manje od 35 dolara mjesečno, a trebali bi ga predstaviti sljedeće godine, ako je vjerovati neimenovainm izvorima koji su upoznati s pregovorima.

YouTube pregovara s kućama NBCUniversal, Viacom, Twenty-First Century Fox i CBS, a još nisu osigurali prava za emitiranje jer se strane nisu dogovorile oko naplate kanala.

Također, nije poznato i kako će usluga izgledati kad je uvedu, ali Bloomberg doznaje da bi YouTube mogao ponuditi osnovne nacionalne kanale uz popularne kablovske. Dodaje se da na online TV ponudi rade barem od 2012. godine, a na sličnoj ponudi navodno rade Amazon i Apple. Online servise već imaju Sony i Dish Network.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.