Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

velika promjena

Twitter predstavlja novu funkciju, tiče se fotografija i mnoge će obradovati

ddd

Twitter daje i Tvitter oduzima – promjena će, uglavnom, učiniti da tvitovi “otvori za iznenađenje” ne budu toliko iznenađujući

Twitter ove sedmice predstavlja svoju funkciju “većih i boljih slika” za sve korisnike na iOS-u i Android-u.

Znate kako je Twitter sklon obrezivanju slika koje se prikazuju na vašoj vremenskoj liniji, prisiljavajući vas da ih dodirnete da biste vidjeli cijelu sliku? Sa ovom promjenom izgleda kao da to nećete nužno morati da učinite. Slika s desne strane prikazuje sliku u dužem, manje obrezanom formatu kako bi vam ispričala veći dio priče.

Naravno, Twitter daje i Tvitter oduzima – promjena će, uglavnom, učiniti da tvitovi “otvori za iznenađenje” ne budu toliko iznenađujući. Ipak, u pitanje je dobra pogodba, ako više neće biti onako ružno isječenih fotografija, kojih je bilo svuda po platformi.

I pored toga, čini se da je web verzija Twitter-a na desktop PC-jevima i dalje osjetljiva na ovaj dugogodišnji problem. Međutim, vjerovatno je samo pitanje trenutka kada će i tu velike fotografije zaživjeti.

Ako ne vidite velike fotografije, potražite ažuriranje ili ubijte svoju aplikaciju Twitter i ponovo je otvorite. Još jedna opcija je da objavite sliku i pogledajte šta će se dogoditi.