Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Internet

Twitter priprema Project Ligtning

19/06/2015

Twitter već neko vrijeme prate “crne prognoze” – barem u poslovnom smislu. Nedavno je CEO Dick Costolo odlučio napustiti poziciju, posebno nakon što je postalo jasno da nove mogućnosti mreže ne donose dovoljno, kako u finansijama, tako i u korisničkom iskustvu koje je sve gore.

Rješenje za priču bi mogao biti Project Ligtning.

Društvena mreža će početi organizirati i sortirati poruke za vrijeme događanja uživo, kako bi korisnici u svom feedu imali bolje informacije. Štaviše, korisnici Twittera će moći pratiti događanja, a ne samo ljude – te će moći učitavati fotografije i kratke filmove.

S početkom kakvog događanja, na mreži će se vidjeti posebno napravljene kolekcije vizuelnog sadržaja, koje će birati urednici Twittera.

Kako saznaje Buzzfeed, niti jedan prikazani dio materijala neće biti prikazan u standardnom timelineu, već će svaka slika ili poruka zauzeti cijeli zaslon uređaja na kojem se prikazuju. Korisnici će imati opciju pratiti događaj i prikazati dio sadržaja i na uobičajenom feedu, naravno.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.