Internet

testiranje

Ukrali su vam profil na Instagramu? Ova nova opcija mogla bi vam pomoći

18/06/2019

Klasični pokušaji vraćanja profila do sada su bili jako teški

Instagram je počeo testirati novu sigurnosnu mjeru koja omogućava lakše vraćanje ukradenih profila. Prema njihovom izvješću, velik broj korisnika koji imaju kvačicu kraj korisničkog imena prije ili kasnije dođu na metu hakera.

Cyber kriminalci njihove profile mogu oteti i prodati za priličnu količinu novca ili jednostavnije – ucjenjivati ih. Klasični pokušaji vraćanja profila do sada su bili jako teški s obzirom da su hakeri obično nakon oduzimanja profila vrlo često mijenjali email i telefonski broj, čime bi izvornom vlasniku spriječili pristup profilu.

Nova opcija zaobilazi ovu metodu povratka i omogućava korisniku da se pri oporavci profila pozove na telefonski broj i adresu koju je unio kada se prvi put prijavio na Instagram. Drugim riječima, ako hakeri promijene profilne informacije, možete zatražiti Instagram da vam pošalje šesteroznamenkasti kod na izvorni email ili telefonski broj. Nakon što ga unesete, Instagram će maknuti sve dodatne uređaje vezane uz profil, što znači da će hakeri i njihovi uređaji biti izbačeni iz ukradenog profila.

Još jedna nova opcija koja je do nedavno bila dostupna samo na Androidu je privremeno zaključavanje novog imena s popularnim handleom – izvorni korisnik će imati dva tjedna mijenjati ga nazad prije što promjena postane trajna, prenosi Cnet.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.