Internet

nove opcije u planu

Uskoro ćemo moći zarađivati i preko Twittera?

26/04/2021

Iz Twittera o novim opcijama još šute

Zahvaljujući jednoj korisnici Twittera, sada znamo kako Twitter namjerava da implementira opciju davanja napojnice.

Jack Dorsey i ekipa iz Twittera konstantno razmišljaju o načinima na koje mogu povećati broj korisnika, ali i unovčiti popularnost i trenutnu veliku korisničku bazu te mreže.

Među potencijalnim novim opcijama već neko vrijeme spominje se mogućnost pokretanja grupa, kako bi se povezali korisnici s istim interesima poput sporta, muzike i slično, ali i dvije opcije zahvaljujući kojima bi korisnici te mreže mogli da počnu zarađivati novac.

Jedna od tih opcija su tzv. super pratioci, odnosno pretplata na mrežu i profile s kojom bi pratioci dobili nekakav ekskluzivan sadržaj koji ne bi bio dostupan onima koji neće plaćati pretplatu.

Druga takva opcija trebalo bi svim korisnicima Twittera da omogući davanje napojnice osobama koje prate i čiji rad cijene. Zahvaljujući jednoj korisnici te mreže, ove sedmice saznali smo kako bi trebalo da izgleda opcija davanja napojnice korisnicima Twittera.

Na profilu te društvene mreže, lijevo od opcija za praćenje, notifikacija i ikone tri tačkice (klikom na nju otvaraju se nove opcije na ovoj mreži) trebalo bi se pojaviti ikona novčanica. Klikom miša, odnosno dodirom prsta na ekranu telefona i tableta po toj ikoni, pojaviće se popis nekoliko platformi putem kojih će se moći platiti korisnicima. Među njima nalazi se i aplikacija Cash App (čiji je CEO šef Twittera Dorsey) potom Bandcamp, Patreon, PayPal i Venmo.

Osim na samom Twitteru, ova kompanija priprema i sličnu mogućnost davanja napojnice i unutar svog konkurenta Clubhouseu – Twitter Spacesa.

Iz Twittera o novim opcijama još šute tako da nije poznato kada bi na korisničke profile mogli dodati opciju plaćanja napojnice, a nije poznato hoće li ta opcija biti dostupna svim korisnicima ili samo nekim popularnijim, s većim brojem pratilaca.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.