Internet

Windows 10 od danas dostupan u 190 zemalja

29/07/2015

Korporacija Microsoft je objavila da je Windows 10 postao dostupan kao besplatna nadogradnja postojećih ili na novim računarima i tabletima.

Windows 10 uključuje inovacije kao što su Cortana Xbox aplikacija i Microsoft Edge browser za poznato, ali u isto vrijeme i lično i produktivno iskustvo. Najsigurniji Windows ikada, Windows 10 je isporučen kao servis i automatski savremen, ažuriran sa inovativnim i sigurnosnim nadogradnjama. Windows 10 nudi iskustvo koje će postati dostupno najširem spektru uređaja, uključujući računare, tablete, telefone, Raspberry Pi, Xbox One, HoloLens – sa više od 2000 uređaja ili konfiguracija na testiranju. Novi Windows Store i Windows Software Development Kit će također biti dostupni od danas, otvarajući vrata novim i inovativnim aplikacijama na Windows-u 10.

Ljudi širom svijeta će slaviti lansiranje Windows-a 10 u 13 različitih zemalja i uz jednogodišnju inicijativu koja slavi ljude i organizacije koje doprinose na razne načine širom svijeta. Microsoft podstiče ljude da podijele sa drugima oko sebe kako oni planiraju da #UpgradeYourWorld (Unaprijede Svoj Svijet) i da glasaju za globalne neprofitne organizacije kako bi one stekle gotovinske donacije, tako što će njihove aktivnosti označiti koristeći #UpgradeYourWorld i #vote na Instagramu, Facebooku i Twitteru.

Više informacija o Upgrade Your World možete pronaći na http://www.windows.com/upgradeyourworld.

“Nova era Windowsa počinje danas. Od svog samog početka, Windows 10 je jedinstveno napravljen uz pomoć informacijama od preko 5 miliona ljubitelja koji su doživjeli rad na Windows-u 10, koji je dostupan kao servis i ponuđen kao besplatna nadogradnja,” rekao je Terry Myerson, izvršni potpredsjednik, Windows i Devices odjela, unutar Microsofta.

windows10-1

“Windows 10 donosi više osobnu viziju upravljanja računarom, sa prirodnim, pokretnim i povjerljivim iskustvom. Zajedno sa našim partnerima, donosimo najbolji Windows sistem ikada, koji će omogućiti i pomoći ljudima i organizacijama širom svijeta da rade velike stvari.”

Windows 10: Najbolji Windows ikada

Windows 10 je brz i poznat – sa povratkom Start menia i Live Tiles, sa stalnim nadogradnjama onoga što vam je najvažnije. Windows 10 je najsigurniji Windows koji je Microsoft ikada objavio, sa poboljšanjima u Windows Defender i SmartScreen aplikacijama za sigurnost od virusa, malwarea, kao i novih inovacija poput Windows Hello, koji nudi brzu, sigurnu, nešifriranu prijavu. Ažuriranje je također jednostavno, jer će besplatne nadogradnje pomoći ljudima da ostanu u toku sa najnovijim karakteristikama i sigurnosnim nadogradnjama za dugovječnost uređaja.

Windows 10 je više osoban i produktivan, uz korištenje glasovnih inputa, pisanjem olovkom za prirodniju interakciju sa računarom. Dizajniran je da radi savršeno sa Office-om i Skype-om i dozvoljava vam da ostanete organizovani iako brzo prelazite sa aplikacije na aplikaciju uz Snap i Task View. Windows 10 nudi inovativno iskustvo na uređajima, uključujući:

• Cortana, digitalni osobni asistent, omogućava jednostavno pronalaženje informacija kada su potrebne.

• Novi Microsoft Edge browser omogućava brzu pretragu, čitanje, obilježavanje i dijeljenje na web-u.

• Integrisana Xbox app donosi Xbox iskustvo na Windows 10, povezujući prijatelje, igre i dostignuća kroz Xbox One i Windows 10 uređaje.

• Continuum optimizira aplikacije i iskustva kroz “touch” i desktop mode.

• Built-in apps uključujući Photos; Mape; Microsoft’s nova music app, Groove; Movies & TV nude zabavu. Sa OneDrive, dokumenti se mogu jednostavno dijeliti sa drugima i biti up-to-date na svim uređajima.

• Microsoft Phone Companion app omogućava da iPhone, Android ili Windows telefoni rade jednako sa Windows10.

• Novi Office Mobile apps za Windows 10 tablete su dostupni danas na Windows Store.

Kreirani za rad u pokretu, Word, Excel i PowerPoint apps nude dosljedno, touch-first iskustvo za male tablete.

Windows 10: Najbolja platforma za biznis

Povratne informacije od milion IT profesionalaca oblikovala je Windows 10, najopsežnije testiranu verziju Windows sistema ikada. Spreman za korporativne implementacije, Windows 10 će pomoći kompanijama pri zaštiti od modernih cyberattacks, pridonjeti novim iskustvima zaposlenicima kojima će ujedno i omogućiti kontinuiranu inovaciju na platformi koja drži kompaniju u toku s najnovijim tehnologijama. Kompanije će moći kontrolisati učestalost njihove obnove i birati mogućnosti i funkcionalnosti koje su najbolje za svaku skupinu svojih zaposlenika.

Windows 10 uključuje izgrađen enterprise nivo sigurnosti, tako da kupci mogu zamijeniti lozinke s više sigurnosnih opcija, zaštititi korporativne podatke i korporativni identitet, i pokrenuti samo softver u koji imaju povjerenja. Novi način upravljanja i implementacije alata pojednostavljuju upravljanje uređajima, smanjit će troškove i omogućiti kompanijama da vode svoje poslovanje s poslovnom snagom Microsoft Azure oblaka.

Za više informacija i novosti iz Microsofta, posjetite http://www.windows.com/launch ili Microsoft News Center http://www.microsoft.com/news.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.