Za pristup mailovima na Yahoou više neće trebati lozinke

yahoo

Kada su u prvom ovogodišnjem kvartalu predstavili uslugu “lozinke na zahtjev”, iz Yahooa su tada najavili kako je ovo prvi korak prema potpunom eliminiranju lozinki koji bi korisnicima trebao olakšati snalaženju među brojnim servisima koje svakodnevno koriste i za koje moraju pamtiti lozinke.

Osim što su odlučili “ubiti lozinke”, Yahoo je jučer najavio još neke novitete pa su tako nadogradili i mobilne aplikacije za iPhone i Android, a najavili su i uvoz drugih e-mail računa, odnosno primanje mailova iz Outlooka, Hotmaila i AOL-a u Yahoo Mail

Tehnologija koju su tada predstavili za pristup mailovima bila je slična potvrdi u dva koraka koju koristi većina kompanija za sigurniji pristup svojim uslugama (korisnici prvo moraju upisati lozinku, nakon čega dobivaju poruku na mobilni uređaj s dodatnim kodom kojeg je potrebno upisati), ali oni su izbacili taj prvi korak tako da je za pristup mailovima bilo dovoljno samo upisati kod koji se dobije porukom.

Ova kompanija sada je otišla korak dalje te su odlučili izbaciti upisivanje i lozinki i kodova za pristup njihovim mailovima. Zahvaljujući novoj opciji koju su jučer predstavili, korisnici njihovog mail servisa nakon upisivanja korisničkog imena više neće morati upisivati lozinku niti dodatni kod, već će samo kliknuti na tipku “nastavi”, nakon čega će Yahoo na njihov smartphone poslati obavijest žele li se prijaviti na njihov mail na koju je potrebno potvrdno odgovoriti.

Prilikom najave ove opcije koju su nazvali “Account Key”, Dykan Casey iz Yahooa najavio je kako će ova kompanija “ubiti lozinke”, a ova bi tehnologija mogla u potpunosti promijeniti način na koji se prijavljujemo na brojne online servise jer više nećemo morati pamtiti brojne lozinke.

S obzirom kako ljudi često koriste loše lozinke, odnosno koriste iste lozinke za više servisa, hakeri lako mogu probiti te lozinke i provaliti u njihove profile na društvenim mrežama i e-mailove, a “Account Key2 to bi mogao promijeniti i povećati sigurnost korisnika online usluga.

Za slučaj da izgubite telefon ili vam nestane baterije, identitet se može potvrditi putem e-maila ili slanjem poruka na alternativne mail račune i telefonske brojeve, a više o ovoj opciji pročitajte na Yahooovim stranicama.

Osim što su odlučili “ubiti lozinke”, Yahoo je jučer najavio još neke novitete pa su tako nadogradili i mobilne aplikacije za iPhone i Android, a najavili su i uvoz drugih e-mail računa, odnosno primanje mailova iz Outlooka, Hotmaila i AOL-a u Yahoo Mail.