Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Legendarni Pac-Man slavi 35. rođendan

pacman

Mali žuti Pac-Man, jedan od najpoznatijih likova iz video igrica ikad, na japansko je tržište izašao na današnji dan prije 35 godina, pa se njegov rođendan već slavi diljem svijeta, a obljetnička godina vrhunac će imati ovoga ljeta, kada u kina stiže akcijska komedija “Pikseli”.

U rodnom Pac-Manovom gradu Tokiju njegovi su obožavatelji u četvrtak ušli u Guinnessovu knjigu rekorda jer je njih više od 350 obučenih u žuto svojim tijelima kreiralo najvećeg Pac-Mana od ljudi ikada, izvijestio je Continental film, koji će film distribuirati u Hrvatskoj, prenosi Hina.

Novi restoran u Chicagu, Level 257, u zgradi s raznim zabavnim igrama koju je izgradila tvrtka Namco USA Inc. po uzoru na Pac-Mana, bit će mjesto rođendanske proslave u stilu osamdesetih, s VIP gostima iz svijeta video igara. Tamo će se moći odigrati i legendarni, 255. i 256. nivo Pac-Mana.

Slavlje se nastavlja u subotu uz panele organizirane u povodu rođendanskog slavlja, nagrade i natjecanja, a poneki će imati priliku i igrati i protiv Billa Michella, koji je u toj igrici postigao “savršeni” rezultat.

Diljem SAD-a Pac-Manov rođendan proslavit će se na 75 lokacija, dok je u Velikoj Britaniji model Pac-Mana lansiran u svemir, što je zabilježeno posebnom GoPro kamerom.

U Španjolskoj će se četiri najveće tamošnje YouTube zvijezde natjecati u igrici Pac-Man, što će se moći pratiti uživo putem interneta, a u Parizu, Roland Garrosu, organizirat će se fotografiranje sa Serenom Williams koja u filmu “Pikseli” nastupa u ‘cameo’ ulozi.

Globalnoj rođendanskoj proslavi pridružuje se Sony Pictures, pa će objaviti najnoviju kino najavu za film čija se premijera očekuje 23. srpnja, te najaviti novosti o mobilnoj igri “Pixels Defense”.

U režiji Chrisa Columbusa, film prati nekadašnje klince koji su osamdesetih puno puta spašavali svijet u video igricama, a sada to moraju napraviti u stvarnom životu jer su intergalatički vanzemaljci arkadne video igrice protumačili kao objavu rata, nakon čega odluče napasti Zemlju.

Američki predsjednik zato poziva svoje stare prijatelje, ujedno stručnjake u video igrama, koji pokušavaju spasiti svijet prije nego ga unište Pac-Man, Donkey Kong, Galaga, Centipede i Space Invaders. U filmu glume Adam Sandler, Kevin James, Josh Gad, Peter Dinklage, Michelle Monaghan i drugi.

Po riječima kreatora Pac-Mana, Torua Iwatanija, poput ostalih autora igrica i oni su željeli stvoriti nešto trajno, no Pac-Man je nadišao njihova očekivanja i proteklih je 35 godina bilo vrlo uzbudljivo gledati kako ga svijet prihvaća kao jednog od svojih stanovnika.

U sklopu rođendanskog slavlja na Facebook stranici filma moći će se pogledati najsvježija kino najavu za film te saznati sve novosti o mobilnoj igri.