Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladiću s cerabralnom paralizom Sony napravio poseban kontroler

12924504_1286558118026776_4919133732325667981_n

Dok igramo igre na PlayStationu, mnogi od nas gotovo ni ne razmišljaju o kontroleru koji nam je u rukama. Ali, za nekog s cerebralnom paralizom igranje videoigara puno je teži zadatak, pogotovo jer rijetke kompanije pri dizajnu kontrolera i gadgeta u obzir uzimaju poremećaje pokreta.

Sonyjev radnik iz odjela marketinga napravio je i više nego što je trebao kako bi osigurao da jednom od igrača to više ne bude problem.

Peter Byrne iz New Jerseyja obožava igre, ali zbog dizajna touchpada na DualShock 4 kontroleru igranje je postalo još teže. Naime, često bi slučajno pritisnuo plastičnu površinu u sredini kontrolera što bi pauziralo igre. Zbog toga je prije dvije sedmice odlučio napisati pismo Sonyju.

I figure I share this story with everyone because it is too good not to share! When I use the PlayStation 4 controller…

Posted by Peter Byrne on Tuesday, March 29, 2016

Sljedeći dan javio mu se Alex Nawabi iz Sonyja koji je rekao da će osobno preuzeti cijelu stvar. Napravio je posebnu verziju kontrolera za što je trebalo desetak sati. Modificirani kontroler tako ima isključen touchpad, a dodatna tipka mijenja njegovu ulogu. Osim što su mu poslali novi kontroler, Nawabi je izradio i zamjenski, u slučaju da mu se ovaj pokvari, prenosi News12.