Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Android i iOS aplikacije stižu na Windows

aplikacije

Za vrijeme ovogodišnje konferencije BUILD, Microsoft je otkrio prilično neočekivanu stvar – mogućnost jednostavnog prebacivanja aplikacija napisanih za platforme iOS i Android na Windows 10.
Pored toga što bi se ovim developere u većem broju moglo privući i na Microsoftovo mobilno rješenje, u Redmondu navode kako je riječ tek o početnoj tački – ne o dugoročnom rješenju.

Dok je ova mogućnost izazvala pozitivne reakcije publike, ograničenja će ipak biti.

– Aplikacije za komunikaciju s dubokom integracijom u pozadinske procese će vjerojatno imati problema u radu, objasnio je Kevin Gallo iz Microsofta.

Project Astoria SDK je alat kojim se Android aplikacije mogu prevesti na kod za Windows 10, no logično je da postoje ograničenja kod appova koja su duboko integrirana na neke Android servise i mogućnosti.

Rješenja za takvo šta za sada nema.

Nešto je bolja situacija kad je riječ o iOS aplikacijama koje valja prevesti za Windows 10. Dok mogućnost Continuum ni u ovom slučaju neće postojati za takva rješenja, stvari bi trebale raditi nešto bolje zahvaljujući Project Islandwood SDK-u.

Developeri iOS appova će imati više opcija za ubacivanje svojih aplikacija na Windows 10 platformu, čak i na više uređaja odjednom (smartphone, tableti, Xbox, računala).

Hoće li se ovim potezima Microsofta developeri konačno okrenuti svijetu Windows uređaja tek treba vidjeti. Windows 10 bi se za računala trebao dovršiti ovo ljeto, uz nešto kasniju dostupnost sustava za pametne telefone.