Mobiteli

Aplikacija “Quid-kupuj mudrije” u funkciji u BiH i Švicarskoj

24/04/2016

Aplikacija za pametne telefone i tablete „Quid – kupuj mudrije“ od danas je u funkciji u Bosni i Hercegovini i Švicarskoj.

Riječ je o aplikaciji koja predstavlja savjetnika u kupovini, a koja će korisnicima omogućiti da brzo i efikasno nađu najpovoljnije ponude u njihovoj blizini.

To je izjavio na današnjoj prezentaciji u Sarajevu Zoran Trifković, suvlasnik švicarske tehnološke kompanije Perunis, koja uvodi ovu aplikaciju istovremeno u BiH i Švicarskoj.

– Platforma Quid je zasnovana u vremenu kada imamo tendenciju da maloprodaja stagnira, te postaje teže da trgovci motiviraju kupce budući da klasični marketing ima sve manje efekte. Zato smo odlučili da napravimo ovakvu aplikaciju to jest platformu koristeći pametne telefone, koja će zasigurno motivirati kupce da lično posjete prodajna mjesta – kazao je Trifković.

Zato je Perunis trenutno u pregovorima s nekoliko tržnih centara u BiH, koji kao i ostali proizvođači mogu koristiti platformu tako što izvrše prijavu na stranici www.prijavaba.quid.place.

perunis2

FOTO I. K / Fokus.ba

S druge strane, korisnik može besplatno instalirati aplikaciju putem stranice www.balkan.quid.place.

– Na osnovu toga, prodavci promoviraju svoju prodaju koristeći marketinške instrumente kao što su pozivi na događaje, nagradne igre, kuponi, bonus kartice i slično, dostavljajući ih korisnicima i šireći ih preko drugih socijalnih mreža – dodaje Trifković.

Dakle, kada osoba, koja na pametnom telefonu koristi aplikaciju Quid, prođe pored prodavnice u tom momentu stići će joj poruka o aktuelnim sniženjima ili drugim ponudama u tom prodajnom objektu.

perunis1

Također, kaže da platforma može biti od koristi i političkim strankama pogotovo pred lokalne izbore kada trebaju što više promovirati svoje djelovanje.

Klasični mediji (štampa, radio, tv) dobivaju novi kanal i direktan pristup segmentu korisnika pametnih telefona. Quid im omogućuje da taj kanal koriste kao novi izvor prihoda i interakcije s potrošačima.

Na primjer, televizijski kanali putem ove aplikacije mogu gledaoce obavještavati o promjeni u programskoj šemi ili specijalnim emisijama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.