Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija traga za MMA borcem koji se sumnjiči da je Amilu Gecu pucao u glavu

tomislav-spahovic123

Nakon što je preminuo Amil Gec (32), ranjen u pucnjavi u petak, policija traga za poznatim bh. MMA borcem Tomislavom Tomom Spahovićem. Izvor iz policije potvrdio je za Dnevni avaz da se, osim za Spahovićem, traga za još jednom osobom, zbog sumnje da su učestvovali u pucnjavi. Isti izvor je rekao da druga osumnjičena osoba nije odranije poznata policiji.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je sada, s obzirom na to da je Gec podlegao povredama, slučaj prekvalificiralo u ubistvo.

[yuzo_related]

Policija je u petak u 13 sati privela 28-godišnju M. Musić iz Sarajeva zbog sumnje da je pomogla počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela. Ona je jučer predata u Tužilaštvo KS.

– M. M. će biti zadržana 24 sata, a nakon što je ispita dežurni tužilac, bit će donesena odluka o eventualnoj mjeri pritvora. Krivično djelo ubistvo u pokušaju je prekvalificirano u krivično djelo ubistvo – kazala je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Dok kruže različite priče o mogućem motivu za Gecovo kobno ranjavanje, izvor iz policije nam je kazao da su policajci pronašli spisak dužnika koji je, navodno, bio kod Tomislava Spahovića, a koji utjeruje dugove. Isti izvor za Avaz je rekao da je, najvjerovatnije, to bio motiv za ranjavanje Geca, ali se to još utvrđuje.