Mobiteli

Apple predstavio novi iPad i crveni iPhone

22/03/2017

Apple je jučer najavio novitete u svojoj mobilnoj ponudi, a najzanimljiviji gadget kojeg su predstavili jest novi model iPada.

Ovaj uređaj zamijenit će iPad Air 2 koji se povlači s tržišta, a dolazi s ekranom dijagonale 9,7 inča i manjom cijenom – cijena modela kapaciteta 32GB iznosi 329 dolara, dok za model sa 128GB memorije treba platiti 429 dolara.

U odnosu na iPad Air 2, novi iPad ima jači procesor (A9), malo je tanji te ima bolji retina ekran (rezolucije 2048×1536 piksela), a od ostalih zanimljivosti vezanih uz ovaj Appleov tablet treba spomenuti i zadnju 8MP kameru, prednju iSight kameru za FaceTime, Lightning konektor, 3,5mm izlaz za slušalice, TouchID itd.

Prilikom najave ovog tableta iz Applea su napomenuli kako je iPad “najpopularniji tablet na svijetu” te je sada još povoljniji i pristupačniji korisnicima. Novi i najjeftiniji iPad s 9,7 inčnim ekranom na tržištu će se pojaviti već za dva dana, ali na početku će biti dostupan na tržištu samo dvadeset zemalja – BiH, naravno, nije na tom popisu.

Način na koji je Apple predstavio novi tablet – samo putem objave za medije, a ne na nekoj konferenciji za novinare najbolje pokazuje trenutno stanje ovog tržišta, odnosno pada potražnje za iPadovima te je prodaja ovih tableta u padu već dvanaest kvartala za redom.

Osim novog modela tableta, Apple je jučer najavio i verzije iPhonea 7 i iPhonea 7 Plus u crvenoj boji – riječ je o nastavku suradnje s organizacijom (RED) i borbi protiv AIDS-a te je ova kompanija prodajom dosadašnjih uređaja u crvenoj boji donirala više od 130 miliona dolara.

Što se samog telefona tiče, osim crvene boje, ovi uređaji se ne razlikuju od klasičnih “sedmica”, ali prodavat će se samo modeli kapaciteta 128 i 256GB.

Za korisnike koji namjeravaju kupiti najmanji i najjeftiniji model Appleovog telefona, iPhone SE, iz ove kompanije stiže dobra vijest – povećana je dosadašnja količina memorije tako da će u ponudi po istoj cijeni kao i do sada biti modeli sa 32 i 128GB memorije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.