Mobiteli

Beta verzija iOS-a 12 otkrila još jednu opciju novog iPhonea

12/08/2018

Apple je izbacio petu verziju svog operativnog sistema iOS 12 iz koje je vidljivo kako može podržavati dvije SIM kartice, a spominje se i kutija za bežično punjenje AirPods slušalica

Glasine kako će novi iPhone podržavati dvije SIM kartice najprije su se pojavile početkom godine, ali sada je ih je ponovno pokrenuo sam Apple.

Naime, novi ‘iPhone X Plus’ trebao bi imati 6,5-inčni zaslon i utore za dvije SIM kartice. Glasine navodno podupire i peta beta verzija novog iOS 12 sustava koji bi trebao izaći uskoro.

Portal 9to5Mac pronašao je dokaze o tome kako iOS 12 sadrži reference o dual-SIM opciji, što znači da sistem nije ograničen samo na jednu karticu ili eSIM opciju. Osim toga, sadrži i informaciju o novoj kutiji za bežične slušalice AirPods koja bi mogla podržavati njihovo bežično punjenje.

Ako je posljednja beta verzija pouzdana, nije prvi put da Apple na ovaj način otkriva neke značajke svojih novih proizvoda. Njihov HomePod firmware otkrio je dizajn zaslona za prošlogodišnji iPhone X, a beta verzije iOS-a 11 otkrile su Face ID, Animoji i ažuriranje za AirPods slušalice.

Ali o svemu bi se više trebalo doznati uskoro. Appleov godišnji događaj na kojemu predstavlja nove uređaje, među kojima se očekuju tri nova iPhonea, i službenu verziju sistema, trebao bi se održati u septembru, piše The Verge.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.