Mobiteli

TypeCase

Da li ste ikada vidjeli čudniju tastaturu za telefon? (VIDEO)

29/09/2019

Ne morate čak ni da gledate u ekran da biste kucali poruku

Kako ekrani smartfona rastu, upotreba tastatura na ekranu jednom rukom postala je problematična za svakoga bez zaista velikih šaka. Za sve ostale, rješenje je možda TypeCase – futrola za pametni telefon sa pet tastera namijenjenih za unošenje teksta jednim rukom.

Štaviše, ne morate čak ni da gledate u ekran da biste kucali poruku.

Futrola funkcioniše kao tzv. “akordna” tastatura, gde se pritiskanjem kombinacije više tastera istovremeno unose različita slova na isti način kao što se pritiskom više tastera na klaviru odsvira pojedinačni muzički akord.

U ovom slučaju, pet tastera smještenih po obodu kućišta, što odgovara prstima ruke, mogu se koristiti da samo da se unesu slova već i da za navigaciju kroz opcije telefona.

Iako je za njeno korišćenje potrebno učenje i prilagođavanje, ideja nije nužno loša. Naime, dozvoljava vam da kucate jednom rukom i bez gledanja što je posebno korisno ukoliko koristite npr pametne naočare. Takođe, koliko god virtuelni pametni asistenti bili korisni, korisnici ne žele uvek da naglas izgovaraju komande pogotovo kada su u javnosti.

Ova kreacija trenutno postoji samo kao prototip, ali izgleda kao originalno rješenje za mnoge problema koji se naziru kako pametni telefoni polako ustupaju mesto drugim gedžetima poput naočara, satova i slično.

Komentari

Autor: B92

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.