Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Facebook lansirao funkciju za chatanje o sportu u realnom vremenu

facebook-stadium-hero

Facebook je predstavio novu aplikaciju, mjesto za sve online razgovore o sportu. Zove se Sports Stadium i radi se o virtualnom području u kojem ljubitelji sporta mogu komentarisati sportske događaje, utakmice, igru i igrače te statistike. Cilj je, kažu iz kompanije, korisnicima pružiti osjećaj da utakmicu gledaju zajedno s prijateljima.

Sports Stadium će kronološki i u realnom vremenu prikazivati čitav sadržaj povezan s utakmicama na jednom mjestu. Feed će sadržavati postove i komentare prijatelja, sportskih komentatora i novinara s pristupom njihovim stranicama, informacije o utakmicama, rezultate i statistike i slično.

Predstavljanje Sports Stadiuma je tempirano tačno na vrijeme za početak Super Bowla i funkcija će isprva biti dostupna u SAD na iOS-u, a u sljedećim sedmicama će se proširivati na ostale zemlje, sportove i platforme.

Lansiranjem Sports Stadiuma, Facebook je pronašao novi način da pokuša odvući ljude s Twittera i komentarisanja sportskih događanja preseliti na vlastitu društvenu mrežu.