Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Honor 8 dobio Lite izdanje

Honor-8-Lite-Black

O Lite verziji Honorove osmice već se neko vrijeme priča, a Huaweijev jeftiniji brend sada ga je najavio na evropskom tržištu bez gotovo ikakve pompe.

Telefon se pojavio na stranicama Euronicsa u Finskoj, gdje u prodaju kreće kroz dvije sedmice, a tri dana ranije (14. februara) stiže u Švedsku, prenosi Android Authority.

Vizualno se radi o uređaju koji izgleda gotovo kao i Honor 8, a najvidljivija razlika je samo jedna kamera na zadnjoj strani uređaja.

Što se specifikacija tiče, telefon ima 5,2-inčni Full HD ekran i pogoni ga Kirin 655 čipset, dok je u Honoru 8 snažniji Kirin 950. Tu je i 3 GB RAM-a te samo 16 GB interne memorije, tako da će dobro doći microSD utor.

Zadnja kamera neće imati dodatnu leću za bolje fotografije, već će sve odrađivati senzor od 12 megapiksela s f/2.2 otvorom blende.

Prednja kamera snima fotografije od 8 megapiksela. Kapacitet baterije je 3000 mAh, isto kao na Honoru 8. Cijena telefona u Finskoj je 269 eura, a još čekamo informacije o dostupnosti uređaja u Hrvatskoj.