Mobiteli

Huawei napravio nevjerovatnu stvar na dan početka prodaje iPhonea

24/09/2018

Proteklih godina Apple se često našao na udaru u Samsungovim reklamama u kojima je ova kompanija ismijavala korisnike iPhonea koji su spremni satima i danima čekati ispred trgovine kako bi se među prvima dokopali novog uređaja.

Ali, ti novi uređaji u biti nisu donosili nikakve novitete jer, kako su tvrdili u Samsungu, sve te nove opcije iPhonea već postoje u starijim generacijama Samsungovih Galaxy telefona.

Prošlog petka Apple je počeo s prodajom posljednje generacije svojih telefona koju su pratili veliki redovi ispred trgovina širom svijeta, a ovu je situaciju za malo trolanja Applea iskoristio Huawei. Podsjetimo, kineska je kompanija tokom prošlog kvartala prestigla Apple i zauzela drugo mjesto na globalnom mobilnom tržištu te se pripremaju za lansiranje novog top modela Mate 20 s kojim će napasti Apple i Samsung.

Večer prije početka prodaje novih modela iPhonea, Huaweijevi zaposlenici “posjetili” su vjerne Appleove fanove u Singapuru i uručili im poklone – 200 bežičnih punjača baterija (kapaciteta 10.000 mAh).

“Trebat će vam”, stoji u kratkoj poruci Huaweia za ljubitelje Applea s kojom su htjeli ukazati na kratko trajanje baterije njihovih telefona.

Osim u Singapuru, Huawei je Appleove fanove počastio i u Londonu – nisu dijelili punjače baterija, već su pred Appleovu trgovinu stigli s kombijem preuređenim za prodaju sokova.

Ekipi u redovima besplatno su dijelili sokove, ali samo one bez tragova jabuke te su nosili majice s natpisom #higherintelligence aludirajući na dolazak novog Huaweijevog telefona Mate 20 kojeg će predstaviti 16.10 i u kojem će veliki naglasak staviti na umjetnu inteligenciju.

Iako je Huaweijeva ideja zabavna, zanimljivo je što im je dio korisnika uređaja ove kompanije zamjerio što su ne baš jeftine punjače baterija podijelili korisnicima Appleovih, a ne Huaweijevih uređaja.

Bit će zanimljivo vidjeti što je ova kompanija pripremila za sredinu oktobra i kakve će sve novitete imati nova generacija Mate pametnih telefona, a što se tiče Applea, iz ove se kompanije vjerovatno ne opterećuju previše s trolanjem jer su svjesni da će u ovom kvartalu prodaju desetke miliona telefona i ponovno okrenuti milijarde dolara.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.