Mobiteli

iPhone XS i iPhone XS Max imaju jedan veliki problem

26/09/2018

Appleovi najnoviji i najskuplji telefoni su napokon u rukama brojnih korisnika, a s odlaskom prvog vala uređaja stigao je prvi val prigovora – ovog puta na slabi signal

Slabi signal telefona – jedan od najomraženijih neprijatelja dugih razgovora, te bliski kolega tunela, liftova, podzemnih parkirališta…i iPhonea XS i XS MAX.

Ako je vjerovati stotinama nezadovoljnih kupaca, Appleov najnoviji i najskuplji telefon ima problema s pronalaženjem mreža. Uređaj, prema svjedočenju brojnih korisnika Apple Support foruma i Reddita, naglo gubi Wi-Fi signal, kao i mobilni signal – i to bez očiglednog razloga.

Dječje bolesti

Ovo je dosta zanimljiv bug kojeg zbilja nismo očekivali, s obzirom da novi iPhone čak estetski pati zbog ugradnje još jedne “crte” za antenu, ali prema svemu sudeći, niti ona nije dovoljna.

Tehno stručnjaci pretpostavljaju da je za pomutnju i slab signal odgovoran sam uređaj, a ne lokalna mreža (kao što se prvotno pretpostavljalo).

Po njima ovaj problem uzrokuje ili softver ili sam hardver antene. Ako je riječ o softverskoj greški, Apple će ju riješiti jednostavnom zakrpom. Ako je u drugu ruku riječ o neispravnoj anteni, pred nama bi mogla biti prava mala katastrofa za Apple koja uključuje velik broj vraćenih telefona.

Stručnjaci kažu – pričekajte

Šta god bilo, Apple trenutno mudro šuti, ali nekako nam se čini da na odgovor nećemo morati predugo čekati. U svakom slučaju, postoji šansa da se zbilja ne radi o prevelikom problemu.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.