Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako radi najjednostavniji telefon na svijetu?

Kickstarter

Light Phone je mobitel veličine kreditne kartice koji se od svih ostalih uređaja na svijetu razlikuje po tome što je osmišljen kako bi ga se koristilo što manje.

Moglo bi se reći kako je nova Kickstarterova zvijezda u usponu (traženih 200 hiljada dolara već je prikupljeno, a kampanja traje mjesec dana) svojevrstan povratak telefonu kakav je nekad bio.

[pull_quote_right]Konačni prototip trebao bi biti spreman početkom iduće godine, predstavljanje proizvoda predviđeno je za travanj, dok bi prvi primjerci kupcima trebali početi stizati tokom juna[/pull_quote_right]

Kako funkcionira? Na sadašnjem pametnom telefonu uključite prosljeđivanje (forwarding) i ostavite ga kod kuće. Mat bijeli Light Phone – koji doslovno stane u novčanik, uz ličnu i kreditne kartice – omogućava kontakt bez neželjene zvonjave i zvrndanja stotina raznoraznih obavijesti.

Dolazi s minutama za pozive, karticom mini SIM i aplikacijom koja će ga povezati s vašim smartfonom. Propušta samo pozive, ima funkciju brzog biranja, a baterija traje i do 20 dana na čekanju.

Njegovi tvorci Joe Hollier i Kaiwei Tang kažu kako su tri puta poboljšavali prototipove prije no što su došli do proizvoda kojeg nude na Kickstarteru. Konačni prototip trebao bi biti spreman početkom iduće godine, predstavljanje proizvoda predviđeno je za travanj, dok bi prvi primjerci kupcima trebali početi stizati tokom juna.

Finansijerima za podršku nude majce, knjigu o izradi Lighta, kao i sam uređaj.