Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zakrivljenost ekrana je oko 88 stepeni

Kinezi izbacuju novo čudo od telefona sa “vodopad ekranom” (FOTO)

oppo-telefon-ekran-1

Kineska kompanija ne navodi kad će se pojaviti prvi telefoni s ovakvim ekranom, ali kaže da će to biti – uskoro

Kompanija OPPO nastavlja da inovira mobilne telefone, pa nakon prve selfie kamere ispod ekrana, kako bi se očuvala njegova cjelovitost, imamo priliku da vidimo i prvi ekran koji se ne završava na bokovima, nego se prostire i na njih.

Zakrivljenost ekrana je čak oko 88 stepeni, a na bokovima telefona nema nijedne tipke, što znači da je OPPO morao da ih pomjeri negdje drugo – ali, gdje?! Takođe, iako ovaj koncept izgleda vrlo zanimljivo, ostaje da se zapitamo i koliko će biti upotrebljiv i kako će biti spriječeni slučajni dodiri na ekran, koji “pada” na dijelove ruke.

Dalje, koliko će da košta popravak ovakvog ekrana, koliko je on prije svega otporan na “habanje” i da li će uopšte moći da se popravi, ako pukne? To su sve neka od pitanja koja OPPO mora dobro da razmotri i na njih da odgovore prije nego što izbaci ovako nešto na tržište.

OPPO je ovaj ekran nazvao vodopad ekranom (Waterfall Screen) i po svom izgledu i visini najviše nas podsjeća na Xperia 1 model. Kineska kompanija ne navodi kad će se pojaviti prvi telefoni s ovakvim ekranom, ali kaže da će to biti – uskoro.