"Counterpoint Research"

Ko prodaje najviše mobilnih telefona: Samsung i dalje nedodirljiv

samsung

S druge strane, Realme je zabilježio najveću isporuku ikad u trećem tromjesečju 2021., isporučivši 16,2 miliona jedinica

Novi izvještaj otkriva tržišni udio brendova za globalne isporuke pametnih telefona za treće tromjesečje ove godine. Prema izvještaju Counterpoint Researcha, Samsung Electronics još uvijek je u vodstvu.

Prema izvještaju Counterpoint Researcha, globalno tržište pametnih telefona poraslo je za šest odsto, ali je zabilježilo skroman pad od šest odsto na godišnjem nivou.
Tokom trećeg tromjesečja 2021. tržište je isporučilo ukupno 265,5 miliona jedinica, što je manje u odnosu na 342 miliona u odnosu na prošlu godinu.

Međutim, južnokorejski tehnološki div uspio je zadržati svoje mjesto na tronu sa znatnih 20 odsto tržišnog udjela tokom ovog tromjesečja, isporučivši 69,3 miliona jedinica.

U međuvremenu, Apple je došao na drugo mjesto s tržišnim udjelom od 14 odsto. Firma sa sjedištem u Cupertinu isporučila je oko 48 miliona jedinica tokom tog vremena, što predstavlja značajan rast od 15 odsto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Counterpoint pripisuje ovaj rast “trajnom” rastu iPhone 12 serije i lansiranju najnovije serije iPhone 13.

Slično, Xiaomi je slijedi s tržišnim udjelom od 13 odsto u trećem tromjesečju 2021. Iako su njegove isporuke pale za pet odsto na godišnjoj razini i 15 odsto na tromjesečje, dostignuvši 44,4 miliona jedinica u trećem tromjesečju ove godine.

Firma je doživjela blagi pad vjerovatno zbog stalne nestašice komponenti i problema s proizvodnjom. S druge strane, Realme je zabilježio najveću isporuku ikad u trećem tromjesečju 2021., isporučivši 16,2 miliona jedinica. Ovo je obilježilo rekordnu tromjesečnu zaradu koja je stigla uprkos tome što svijet pati od nedostatka proizvodnje.