Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Koliko je zaista iPhone 7 osjetljiv na udarce

iphone7

Kompanija Apple je već upozorila potencijalne kupce da je Jet Black verzija novih iPhone 7 telefona vrlo osetljiva na grebanje, i da zbog toga treba da nabave neku zaštitnu futrolu.

Jutjuber JerryRigEverything koji testira izdržljivost telefona došao je do novog iPhone 7 telefona. Pretpostavljate, tesitrao je koliko je telefon izdržljiv, da li se metal lako grebe, da li staklo može da se ošteti predmetima koje srećemo u svakodnevnom životu…

Kao i do sada, staklo koje prekriva ekran je poprilično dobro „davalo otpor“. Ogrebotine se vide tek na šestom nivou na Mosovoj skali tvrdoće. Aluminijum od kojeg je kućište izrađeno je takođe dosta dobro podnio test.

Međutim, osim ove vrlo osjetljive Jet Black boje, postoji još jedan problem – staklo koje prekriva sočivo kamere. Na Mosovoj skali tvrdoće, na šestom nivou su vidljive duboke ogrebotine. Ovo je zanimljivo zato što je Apple tvrdio da sočivo kamere prekriva safirno staklo koje se ne može tako lako oštetiti.

Prema svemu sudeći, na telefonu nijedan deo nije napravljen od safirnog stakla. Apple još uvek nije proslijedio nikakav odgovor, piše ZDNet.

Ako se pak odlučite za Jet Black verziju novog Apple-ovog telefona, osim što ćete morati da pazite na sočivo kamere, moraćete dodatno da obratite pažnju i na kućište, koje čak i prašina može oštetiti.