Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Koliko smo vremena potrošili na aplikacije u prošloj godini?

aplikacije

Uz mobitele provodimo ogromnu količinu vremena, a za mnoge od nas oni su prva stvar koju provjerimo ujutro i zadnja koju pogledamo prije spavanja.

Kompanija za istraživanje tržišta App Annie objavila je kako smo lani proveli oko 900 milijardi sati koristeći razne aplikacije, a to je otprilike 150 milijardi više nego prošle godine.

– Ovaj je broj nastao kao kombinacija rasta broja ljudi koji koriste pametne telefone i korisnika koji sve više vremena provode na njima zahvaljujući sve većem broju funkcija koje se se sele u mobilno okruženje – rekao je Danielle Levitas iz App Annie.

Osim toga, prošle godine smo skinuli oko 90 milijardi aplikacija na iOS i Android uređajima, što je velik rast u odnosu na 2015. godinu kad je taj broj bio 77 milijardi.

Autori aplikacija zahvaljujući prihodima od skidanja, oglašavanja i kupnji u aplikacijama zaradili su otprilike 89 milijardi dolara, a to je donijelo i nekih 15 milijardi provizije Googleu i Appleu.

Procjene su da će tih 89 milijardi dolara zarade narasti do 189 milijardi 2020. godine.

Najviše su prihoda donijele igre, ali najpopularnije aplikacije su one najveće: Facebook, WhatsApp, Messenger, Instagram i Snaphcat. Svaki mjesec pokrenemo otprilike 30 različitih aplikacija, prenosi USA Today.