LG G4 predstavljen u Sarajevu (FOTO)

LG G4 438

Predstavnici kompanije LG Electronics predstavili su danas u Sarajevu dugo očekivani mobilni telefon LG G4. Ovaj uređaj nudi najsavremeniju tehnologiju, praktične funkcije i neprevaziđen dizajn koji pomijera granice u svijetu mobilnih telefona. Novi LG G4 naći će se u ekskluzivnoj ponudi BH Telecoma početkom juna, a kasnije i kod drugih distributera.

„Odličan dizajn LG G4 pravo je osvježenje u svijetu mobilne telefonije. Sa zadnjom kamerom od 16 megapikesla uplovit ćete u čaroban svijet fotografije, a prednja kamera sa svojih 8 megapiksela oduševit će sve ljubitelje popularnih selfija. LG G4 predstavlja sjajan balans napredne tehnologije i pojednostavljenog korisničkog iskustva, te će zasigurno ispuniti očekivanja i najzahtjevnijih korisnika u BiH“, istakao je Krešo Kosić, predstavnik kompanije LG Electronics.

Kompanija LG posebnu pažnju posvetila je materijalima koji su korišteni za izradu ovog telefona. Pozadina je ručno izrađena od prave kože, u šest autentičnih boja, a u Bosni i Hercegovini dostupan će biti u tro boje, konjak smeđa, crba i crvena. Moderan izgled modela G4 pravo je osvježenje u odnosu na klasična metalna kućišta koje ima većine mobilnih telefona.

Dizajn LG G4 definira Slim Arc koji se proteže duž cijelog kućišta, te suptilno zakrivljeni dizajn. Slim Arc je zaslužan je za 20 posto veću trajnost pri padovima na površinu zaslona, u usporedbi s ravnim pametnim telefonima, te osigurava veću udobnost i sigurnost pri držanju uređaja u ruci.

Specifikacije:

Čipset: procesor Qualcomm® Snapdragon™ 808 s X10 LTE
Zaslon: 5,5-inčniQuad HD IPS QuantumDisplay (2560 x 1440, 538ppi)
Memorija: 32GB eMMC ROM, 3GB LPDDR3 RAM / utorza microSD
Kamera: glavna16MP s F1.8 otvorom blende / OIS 2.0 / prednja 8MP s F2.0 otvorom blende
Baterija: 3.000mAh (izmjenjiva)
Operacijski sistem: Android 5.1 Lollipop
Dimenzije: 148,9 x 76,1 x 6,3 – 9,8 mm
Težina: 155g
Mreža: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
Povezivost: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1LE / NFC / USB 2.0
Boje:
(3D uzorak) siva / keramičko bijela / zlatna /
(Prava koža) crna / smeđa / crvena
Ostalo: Manual Mode / Gesture Interval Shot / QuickShot

 

lg