Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivša misica časti prosvjednike u Zagrebu pečenim janjcima

janjci markov trg

Anica Kovač, bivša miss Hrvatske i supruga bivšeg reprezentativca Hrvatske Roberta Kovača, prosvjednicima na Markovom trgu u Zagrebu šalje dva pečena janjca. Naime, prosvjednici su se utaborili na Mrkovom trgu i poručuju da neće otići dok ih ne primi Zoran Milanović.

anica kovac

 

Pojavila se i informacija da će svoje “šatorsko naselje” iz Savske prebaciti upravo na Markov trg. No, pitanje je hoće li tu pojesti obećane janjce.

[pull_quote_right]Đuro Glogoški, predstavnik branitelja i jedan od vođa protesta, rekao je na konferenciji za medije kako s Markova trga ne odlaze dok ih premijer Zoran Milanović ne primi[/pull_quote_right]

“Istina je, dva janjca idu s moje strane i nadam se da ćemo ih, ako Bog da, zajedno jesti. Ali ja to nisam mislila slati na Markov trg nego u Savsku”, kazala je Anica Kovač u telefonskom razgovoru za Index.

Anica Kovač i ranije je podržavala akcije prosvjednika koje su u Hrvatskoj prozvali “šatordžije”.

Đuro Glogoški, predstavnik branitelja i jedan od vođa protesta, rekao je na konferenciji za medije kako s Markova trga ne odlaze dok ih premijer Zoran Milanović ne primi, pa makar i noćili tamo. Iako su se pojavile informacije da bi hrvatski branitelji mogli i pred Banskim dvorima postaviti šator, oni su to demantirali rekavši kako šator ostaje u Savskoj i kako nisu došli protestvovati već razgovarati.

markov trg1

S druge strane, Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Ranko poručio je kako branitelje čekaju prekršajne prijave jer nisu prijavili protest na Markovom trgu. Poručio im je da tamo mogu ostati do 22 sata, u suprotnom će policija reagirati.