Stižu ubice iz Južne Afrike: Crnogorci pripremaju likvidacije u Srbiji

ubistvo

Sukob kotorskog i budvanskog klana, prema procjenama srbijannskog MUP-a, mogao bi iz Crne Gore da se preseli u Srbiju, gdje oba klana imaju jaka uporišta u Beogradu i Novom Sadu, pišr Blic.

Crnogorska policija uhapsila je prošle noći dvije osobe zbog sumnje da su pripremali ubistvo Gorana Đuričkovića, budvanskog biznismena i kuma Saše Markovića, ubijenog u aprilu.

Uhapšen je Podgoričanin Aleksandar Marković i muškarac koji je ima pasoš Južnoafričke Republike na ime Gregorija Stajlsa i srpsku ličnu kartu, zbog čega se prvo posumnjalo da je srpski državljanin, ali je provjerama utvrđeno da je uhapšeni državljanin Češke.

Meta ove grupe, prema sumnjama crnogorske policije, bio je Đuričković, a motiv je sukob budvanskog i kotorskog klana koji je započeo u Valenciji krajem prošle godine, kada je ukradeno 300 kilograma kokaina.

Sukob je počeo ubistvom Cetinjanina Gorana Radomana u Beogradu, bliskom klanu iz Kotora i bliskog saradnika Darka Šarića. Radomana je budvanski klan i krivio za krađu 300 kilograma droge. On je ubijen ispred lifta podzemne garaže u Ulici Jurija Gagarina 26, u kojoj je na posljednjem spratu sa porodicom iznajmio penthaus.