Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zovko objasnio zašto je otkazan FFC 19 u Sofiji

zovko_ffc

Na nogometnom stadionu Levski održana je konferencija za medije povodom otkazivanja FFC 19, priredbe koja se trebala ovog petka održati u Bugarskoj. No, zabranjena je na inicijativu bivšeg UFC-ovog borca i predsjednika bugarske MMA Federacije Stanislava Nedkova.

Samo dan ranije je na istom mjestu press konferenciju održao i Nedkov pojasnivši svoje motive koje je pronašao u proceduralnim greškama koje je Final Fight Championship napravio uoči organizacije prvog eventa u Bugarskoj.

[pull_quote_right]Na FFC 19 trebalo je nastupiti šest bugarskih boraca[/pull_quote_right]

Pred novinarima se danas pojavio predsjednik FFC-a Orsat Zovko, FFC-ov partner za Bugarsku Georgi Dimitrov i Marko Petrak FFC-ov “match maker”.

“Došlo je do greške u komunikaciji s Bugarskom MMA Federacijom i možda smo napravili neke greške u proceduri s tehničkog aspekta. Međutim, da je bilo dovoljno volje to se moglo vrlo lako riješiti na vrijeme. Sada je kasno. Šta je bilo, bilo je. Drago mi je što je Dimitrov održao uspješan sastanak sa Stanislavom Nedkovom s kojim ću se i sam susresti prije nego napustim Sofiju. Nadam se da ćemo pronaći zajedničko rješenje i da ćemo sarađivati u budućnosti jer je to u interesu bugarskih boraca”, rekao je Zovko.

Bugarski MMA savez je kao jedan od motiva otkazivanja eventa naveo i premalen broj bugarskih boraca koji su trebali nastupiti na priredbi…

Na FFC 19 trebalo je nastupiti šest bugarskih boraca.

Svi oni koji su već kupili ulaznicu za FFC 19 u petak će preko istog distributera dobiti povrat novca.