Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Microsoft je nakon 25 dugih godina odlučio osloboditi pasijans

microsoft-solitaire-collection-iphone-1-980×420

Odsad možete igrati popularnu kartašku igru na smartfonima s Androidom ili iOS-om potpuno besplatno. Microsoft je, naime, Solitaire učinio dostupnim izvan Windowsa prvi put u 25 godina.

The Verge je nedavno obavijestio da Microsoft nudi poznati Solitaire Collection na iOS-u i Androidu bez naknade. Razlog? Planira sakupiti više od trenutnih 119 miliona aktivnih igrača širom svijeta koji igraju tu igru na Windowsima 8 i Windowsima 10.

Moderna verzija Solitaire Collectiona uključuje Klondike, Spider, Freecell, Pyramid i Tripeaks, a igrači će u njima imati i posebne izazove.

“Microsoft integrira Xbox Live u samu igru, što znači da ćete je moći igrati s prijateljima i sakupljati achievemente”, kažu iz Vergea.

Naravno, kako nema džabe ni u stare babe, tako nema ni ovdje – za verziju koja nije krcata reklamama morat ćete platiti 1,99 dolara. Uz slobodu od reklama dobit ćete nagrade za izazove, kao i posebna pojačanja.

Premda je na iOS-u i Androidu već velik broj dostupnih igara, Microsoft tvrdi da će ovo biti “najigraniji digitalni pasijans na svijetu” zahvaljujući njegovim brojnim obožavateljima na Windowsima.

Igru je moguće skinut s Appleova App Storea ili Google Playa.