Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena za naredne dane: Od nedjelje zahlađenje i snijeg

BiH

snijeg_sarajevo7
FOTO D. Begović / Fokus.ba

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Na krajnjem jugu pada slaba kiša.

Danas će biti pretežito oblačno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, a poslije podne ili u večernjim satima u većem dijelu naše zemlje. U Posavini i na sjeveroistoku Bosne, uglavnom, bez oborina. Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Dnevne temperature u Bosni od 9 do 14, na jugu od 13 do 17 °C. U Sarajevu pretežito oblačno vrijeme. Kiša se očekuje krajem dana ili u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 11 °C.

U subotu pretežito oblačno vrijeme s kišom. U jutarnjim satima i prijepodne padavine u Hercegovini, na jugozapadu Bosne i Krajini, a poslijepodne i u večernjim satima u većini područja. Najmanja mogućnost za padavine je u Posavini i na sjeveroistoku Bosne. Intenzivnije padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Jutarnje temperature od 4 do 9, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 10 do 16 °C.

U nedjelju pretežito oblačno vrijeme. Tokom dana lokalno povremene i slaba kiša. U večernjim satima kiša sa sjevera, što će u Bosni, u noći s nedjelje na ponedjeljak, uvjetovati slabu susnježicu ili slab snijeg. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 8 do 16 °C.

U ponedjeljak u Bosni pretežito oblačno vrijeme. Slaba kiša se očekuje u jutarnjim satima i prijepodne, a u područjima iznad 600 m slab snijeg. Poslijepodne prestanak padavine i postepeno razvedravanje. U Hercegovini prijepodne oblačno, a poslijepodne razvedravanje. Temperature zraka u Bosni od -1 do 4, a u Hercegovini od 7 do 13 °C.

Od utorka do četvrtka suho i stabilno. Jutra s mrazom i maglom. Jutarnje temperature od -8 do -1, na jugu od -3 do 2. Dnevne temperature zraka u utorak od -2 do 3, na jugu od 3 do 8, a u srijedu i četvrtak od 2 do 8, na jugu od 7 do 13 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.