Najbolje aplikacije koje možete koristiti i bez interneta

telefon djevojka

Navikli smo da aplikacije moraju biti povezane s internetom kako bi nam bile korisne. No, to ne mora biti tako. Postoji više vrlo korisnih aplikacija koje možete koristiti i kad vam internetska veza nije dostupna.

Evernote
Jedna od najsvestranijih aplikacija koje vam pomažu da bolje organizirate život. Istina, najveća joj je prednost to što usklađuje sadržaj koji u nju unesete na više uređaja, pa mu možete lakše pristupiti i koristiti ga.

Ipak, može biti iznimno korisna kad se nađete bez internetske veze – još uvijek možete pisati i spremati bilješke te pristupati podacima koje ste na uređaj povukli tokom zadnje sinhronizacije. Odlično će poslužiti za, recimo, pohranu važnih informacija za situaciju kad se nađete u nepoznatom gradu ili u divljini.

Evernote će vam također omogućiti upravljanje troškovima, kreiranje popisa zadataka, pohranu fotografija…

Battery HD
Nađete li se na mjestu gdje nemate pristup internetu, nije teško zamisliti da nemate ni lako dostupan izvor energije (moguće ni hranu i vodu). Za potonje ćete se morati sami pobrinuti, no za prvo će vam dobro doći pouzdan alat za upravljanje baterijom. Battery HD obavijestit će vas koliko energije troši i najmanja značajka na vašem mobitelu, pa možete isključiti sve što nije nužno i produžiti rok trajanja baterije.

BeyondPod Podcast Manager
Ova će vam aplikacija omogućiti pretraživanje i preuzimanje podcastova, kako bi ih slušali offline koliko vas je volja, a može i automatski brisati preslušane. Nedavno je redizajnirana u stilu Material Designa.

Here Maps
Nokijine mape moguće je preuzimati na mobitel i koristiti za navigaciju te upute korak po korak offline. Pomoći će vam i pri pronalaženju restorana i trgovina u blizini, kao i pri snalaženju u hiljadama zračnih luka i trgovačkih centara. Posebno korisne su informacije o javnom prijevozu u više od 900 gradova.

TripAdvisor City Guides
Kraljica među putnim aplikacijama, s podrškom rastuće zajednice, nudi recenzije, fotografije i povratne informacije putnika diljem svijeta, temeljem čega rangira mjesta koja vrijedi posjetiti i aktivnosti kojima se isplati baviti.

Google Drive
Iako je jedan od vodećih servisa za pohranu u računarnom oblaku, Drive omogućava preuzimanje datoteka i dokumenata na kojima radite na vaš mobitel ili tablet računar, kako bi na njima mogli nastaviti raditi i dok niste na internetu. Kad se ponovno spojite, sinhronizirat će datoteke pohranjene online. Kako bi omogućili ovu značajku, kliknite ‘i’ ili ikonicu Options u datoteci u Driveu, pa kliknite “Keep on Device”. Možete to napraviti s koliko god datoteka želite.

Pocket
Aplikacija za čitanje offline, pomoću koje možete preuzeti i za kasnije konzumiranje pohraniti članke, video i druge sadržaje. Krasi ju sučelje s lijepo dizajniranim pločicama.