Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nokia 8 ima sve što vam treba (VIDEO)

nokia-8-flagship-product-photos-hero-15

Nokia nas je oduševila početkom godine sjajnom modernom verzijom svojeg legendarnog hita 3310, a i prva tri Android uređaja su bila sasvim solidna.

Međutim, svi smo čekali top model koji će pokazati može li se Nokia vratiti među one koji nude najbolje telefone na tržištu. Napokon je stigla Nokia 8 koja nudi najbolje što imaju.

Na fotografijama uređaj izgleda odlično, iako vidljivi su detalji koji bi mogli podsjetiti na Lumiju 910, poput “trake” na zadnjoj strani u kojoj je smještena kamera. Upravo je kamera jedan od glavnih aduta kojom se promovira nova Nokia 8. Sam telefon dolazi s dvostrukom kamerom na stražnjoj strani (2 x 13mpx) i prednjom kamerom od 13 mpx. Kamera je dizajnirana u suradnji s Zeissom. Ali, Nokia je ovdje smislila i novi način snimanja koji su nazvali “bothie”.

Za razliku od selfija, gdje prednjom kamerom snimamo autoportret, ovdje je Nokia osmislila rješenje u kojem simultano fotografirate ili snimate s prednjom i stražnjom kamerom, a to bi trebalo raditi i za Facebook Live.
Nokia kaže da je njihovo rješenje prvo na mobitelima, iako smo neke slične varijante simultanog snimanja već viđali na telefonima. U svakom slučaju, ostaje za vidjeti hoće li ovaj štos s kamerom zaživjeti i u praksi i hoćemo li za godinu dvije svi imati pošast “bothija” po društvenim mrežama.

Nokia 8 je punokrvni top uređaj koji dolazi sa Snapdragonom 835 i 4 GB RAM-a te 64 GB interne memorije koju ćete lako proširiti microSD karticama. To se sve krije iza 5,3-inčnog ekrana rezolucije 2560×1400 piksela. Ali, za razliku od trenutnog trenda s telefonima kojima ekrani zauzimaju cijeli prednji dio uređaja, Nokia je zadržala klasičan izgled.

Kod HTC-a smo na novom U11 vidjeli 3D Audio Focus tehnologiju koja fokusira zvuk prema onome što snimate, a Nokia 8 dolazi s OZO Audio.
Telefon kombinuje svoja tri mikrofona kako bi ulovili prostorni zvuk iz svih smjerova dok snimate 4K video.

Što se baterije tiče, imat ćete 3090 mAh, a tu je i klasični utor za slušalice. Telefon stiže u prodaju u septembru i to po cijeni od 600 eura.