Mobiteli

locked folder

Nova opcija na Google photos: Sakrijte slike koje imate u telefonima

06/12/2021

Korisnici u ovom folderu mogu da vide samo sadržaj koji su uskladištili, a nije dozvoljeno dijeljenje sadržaja, kreiranje skrinšotova ili snimanje ekrana za bilo koji sadržaj

Tokom juna ove godine, Google je predstavio “Locked Folder” funkciju u okviru Google Photos aplikacije za Pixel uređaje. Ova karakteristika sada pristiže i na uređaje koji nisu iz Pixel linije.

Locked Folder je sigurni i zaključani folder u okviru uređaja, gdje korisnici mogu da skladište svoje privatne fotografije i video klipove, a ovaj sadržaj neće biti prebačen na Google Photos.

Korisnici u ovom folderu mogu da vide samo sadržaj koji su uskladištili, a nije dozvoljeno dijeljenje sadržaja, kreiranje skrinšotova ili snimanje ekrana za bilo koji sadržaj (osim ukoliko je on premješten iz Locked Foldera).

Novoj funkciji se može pristupiti otvaranjem Google Photos aplikacije i pritiskom na “Library” tab. Nakon toga, potrebno je izabrati “Utilities” i skrolovati do “Locked Folder”.

Moguće je da opcija nije dostupna svim korisnicima Android telefona, koji nisu Pixel uređaji. Očekuje se da će Locked Folder opcija postati dostupna svima nakon ažuriranja za Google Play Services Framework.

Komentari

Autor: B92

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.