Mobiteli

mobilni telefoni

Nova tehnologija punjenja baterije: Od 0 do 100 posto za samo pola sata

19/09/2019

Zahvaljujući novoj tehnologiji koju je predstavio Oppo baterija kapaciteta 4000 mAh do 100 posto napunit će se samo za pola sata

Iako svi korisnici pametnih telefona s nestrpljenjem čekaju neki revolucionarni trenutak u razvoju baterijske tehnologije koji će omogućiti višednevno trajanje baterije, tako nešto realno ne treba očekivati u bližoj budućnosti. Ipak, ono što nas može razveseliti jest veliki napredak tehnologije za punjenje baterije te se baterije na novim modelima telefona pune sve brže i brže.

Iz kineske kompanije Oppo najavili su da će njihov smartphone Reno Ace koji će predstaviti 10. oktobra podržavati 65W SuperVOOC 2.0 tehnologiju za punjenje baterije zahvaljujući kojoj će se baterija kapaciteta 4000 mAh od 0 do 100 posto napuniti za samo pola sata. Oppo raniju verziju SuperVOOC tehnologije sa snagom punjenja od 50W već koristi na modelu Find X (Lamborghini verziji) te se zahvaljujući njoj baterija kapaciteta 3400 mAh može napuniti do stotke za 35 minuta.

S novom verzijom dodatno je unaprijeđena učinkovitost te napominju da je punjač osiguran s dodatnim zaštitnim mjerama kako ne bi došlo do problema i pregrijavanja prilikom punjenja. SuperVOOC 2.0 bit će rezerviran samo za najjače modele, dok će Oppovi jeftiniji modeli koristiti 30W VOOC 4.0 tehnologiju punjenja s kojom će se ista 4000 mAh baterija napuniti do 67 posto nakon pola sata, dok bi maksimalnu napunjenost trebala doseći nakon 73 minute, što također nisu loše brojke. Takvu mogućnost imat će nadolazeći smartphone Oppo K5 te vjerovatno i Realme X2.

Još jedan novitet koji se tiče brzog punjenja jest i 30W Wireless VOOC tehnologija zahvaljujući kojom će se, kako i samo ime kaže, baterije bežično puniti još brže. Putem takvog punjača baterija kapaciteta 4000 mAh od 0 do 100 posto napunit će se za samo 80 minuta.

Komentari

Autor: zimo.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.