Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubistvo u Sarajevu

Senad Basarić doveden u MUP KS: Sa Irmom planirao vjenčanje u petak?

senad basaric

Tijelo ubijene žene pronašli su jučer popodne u stanu njena kćerka i zet, a uviđajem je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, odnosno ubistvu

Senad Basarić, osumnjičeni za ubistvo pripadnice Granične policije u BiH Irme Forić priveden je na kriminalističku obradu u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

– Osumnjičeni za ubistvo pripadnice Granične policije Bosne i Hercegovine Irme Forić, Senad Basarić, uhapšen je na području sarajevske općine Novi Grad, potvrđeno je jutros iz Tužiteljstva KS.

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS-a, Basarić će u toku dana biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva, a postupajuća tužiteljica će u zakonskom roku sudu predložiti prijedlog za određivanje pritvora.

Tijelo ubijene žene pronašli su jučer popodne u stanu njena kćerka i zet, a uviđajem je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, odnosno ubistvu.

Kako javlja portal Faktor, motiv zločina nije poznat, a od izvora bliskih porodici moglo se čuti da se Irma i Senad planirali vjenčanje u petak, te da je on neke svoje prijatelje pitao za kumstvo.

Porodica ubijene posljednji put se sa njom čula u nedjelju, nakon čega se, navodno, na njen telefon javljao Senad, koji je govorio da je ona “tu negdje”.

Međutim, dolaskom do stana ubijene, kćerka i zet pronašli su njeno tijelo, nakon čega je alarmirana policija.

Iako se strahovalo da je Senad u međuvremenu napustio prostor BiH, intenzivna potraga rezultirala je njegovim hapšenjem, nedaleko od mjesta gdje se ubistvo dogodilo.

Prilikom hapšenja nije pružao otpor.