Mobiteli

apple

Objavljen datum predstavljanja novog iPhonea

17/08/2019
FOTO: Ilustracija

Apple je objavio sedmu beta verziju iOS 13 operativnog sistema, a među fotografijama koje su prikazane tom povodom pojavljuje se i datum koji ukazuje kada će biti predstavljeni novi iPhone modeli. Prema njima, to će se dogoditi 10. septembra ove godine

Screenshot koji je nazvan “HoldForRelease” prikazuje između ostalog i ikonicu iOS Calendar aplikacije, koja na sebi ima datum 10. septembar. To naravno, samo po sebi, ne znači da će baš tada da budu predstavljeni iPhone 11 modeli, ali ako uzmemo u obzir da je prošle godine prikazan sličan snimak ekrana na kome je bio označen 12. septembar (datum kada su predstavljeni iPhone 10 telefoni), onda stvari postaju mnogo jasnije, prenosi PC Press.

Čak i da u javnost nije dospjela ova slika, moglo bi se očekivati da se premijera novih telefona održi u to vrijeme. Apple već godinama nove iPhone predstavlja negdje u tom periodu. Događaji su se uvijek održavali drugog utorka u septembru, osim prošle godine, kada je održan u srijedu (vjerovatno zato što je utorak padao na datum 11. septembra).

Očekuje se da će pored tri nova iPhonea, Apple predstaviti i novi Apple Watch. Nezvanično se sporadično pominju informacije i o redizajniranom MacBook Pro računaru sa ekranom od 16 inča, mada tu informaciju treba uzeti sa rezervom. Pored pomenutih stvari, očekuje se predstavljanje prve stabilne verzije iOS-a 13, kao i macOS Catalina-e operativnih sistema, koji će korisnicima biti na raspolaganju nekoliko sedmica nakon događaja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.