Mobiteli

Ovako će izgledati Microsoft Surface Phone?!

31/05/2016

Posljednje informacije koje dolaze iz Microsofta na neki način potvrđuju da je ova kompanija odustala od daljnjeg razvoja i proizvodnje Lumia uređaja.

U međuvremenu je i tržišni udio Windows Phone platforme pao na nivo ispod 1%, čime se zajedno sa BlackBerryjem svrstao u polumrtve platforme.

S druge strane, povremeno su se mogle čuti glasine o tajanstvenom Surface telefonu, kojeg Microsoft drži u rezervi, i kojeg će na tržište navodno pustiti nakon što potpuno ukine postojeću Lumia seriju, naslijeđenu od Nokije.

Ove glasine su u posljednje vrijeme bile utihnule, ali sada stiže navodni službeni render Surface telefona, koji pozira u futroli s tastaturom, a prenose kineske društvene mreže.

Informacije koje prate ovu sliku sugerišu da će Surface Phone doći sa zaista impresivnim specifikacijama. Ako je vjerovati ovom izvoru, bit će pokretan budućim Snapdragon 830 procesorom u kombinaciji sa 3, 6 i 8 GB RAM-a.

Prvi model bi trebao da sadrži 32 GB, drugi 128, a treći čak 512 GB interne memorije. Iako ovo djeluje dosta optimistički, treba napomenuti kako je Windows 10 Mobile zamišljen da u određenom trenutku zamijeni računar, što bi se uz pomoć dodatne opreme i odgovarajućih periferija lako moglo pretvoriti u stvarnost.

Koliko je u ovom istine i je li slika samo plod mašte nekog dizajnera, teško je reći, a ako Surface Phone u konačnici i ugleda svjetlo dana, to se neće dogoditi prije proljeća sljedeće godine.

Komentari