Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Ovo je čudo od telefona”: Samsung predstavio Galaxy Note7

samsung galaxy note7

Baš kako su glasine i sugerirale, Samsung je otkrio svoju novu perjanicu, pametni telefon Galaxy Note7. Južnokorejski div navodi kako nastavlja predvoditi industriju pametnih telefona, oslanjajući se na inovativnost i značajke koje postavljaju nove standarde u kategoriji uređaja velikih ekrana.

Broj sedam uistinu se pokazao popularnim ove sezone za pametne telefone. Stoga i ne čudi da je glasina o tom da će novi Note nositi upravo sedmicu u imenu umjesto broja šest postala točnom. Tačnim su se pokazale i druge informacije, ali valja krenuti redom.

Samsung Galaxy Note7 je 5,7-inčni uređaj koji za razliku od prethodnika odlikuje i otpornost na vodu prema standardu IP68. Naravno da je tu i poboljšana olovka S Pen – no istinski komad inovacije svakako je kombiniranje sustava Samsung Knox s biometrijskom identifikacijom, uključujući novu značajku skeniranja šarenica oka.

S Pen je prema Samsungu sada nikad sličniji iskustvu pisanja u rokovnik ili bilježnicu. Novitet namijenjen modelu Note7 sad krasi i tanji vrh olovke od 0,7 mm te poboljšana osjetljivost na pritisak. Osim uređaja, i pripadajuća je olovka S Pen vodootporna.

– Galaxy Note7 spaja produktivnost i zabavu uz snažne sigurnosne značajke. Pokreće ekosustav pratećih uređaja, što Galaxy Note7 čini idealnim pametnim telefonom za sve koji žele postići više u životu, izjavio je DJ Koh, predsjednik poslovne jedinice mobilnih komunikacija Samsung Electronics.

– Zbog još ubrzanijeg načina života, dizajnirali smo Galaxy Note7 kako bi pratio potrebe korisnika, pomažući im rješavati zadatke brže i jednostavnije, uvijek i svugdje, dodao je.

Pametni telefon Galaxy Note7 dolazi sa zakrivljenim 5,7-inčnim zaslonom QHD Super AMOLED prekrivenim zaštitnim slojem Gorilla Glass 5, a spreman je i za prikaz HDR videomaterijala. Pored uobičajeno poslovne i profesionalne strane uređaja, Samsung naglašava i njegov zabavni karakter. Tako navode da je zahvaljujući fenomenalnom zaslonu i vrlo brzim procesorima u pametnom telefonu Note7 korištenje Gear VR uređaja bez premca u mobilnom svijetu virtualne stvarnosti.

Što se tiče ostatka hardvera, tu je spremišni prostor od 64GB (proširiv microSD karticama do 256 GB), kao i baterija od 3.500 mAh. Uređaj krasi i USB Type-C, priključak za brzo punjenje, a tu je i podrška za bežično punjenje.