Samsung objavio uzrok incidenata sa uređajima Galaxy Note7

samsung galaxy note7

Nakon nekoliko mjeseci detaljne istrage, Samsung Electronics danas je objavio uzrok problema s telefonom Galaxy Note 7 kao i mjere koje će spriječiti ponavljanje problema, na konferenciji za medije koja je održana u Seulu.

Predsjednik odjela za mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics DJ Koh podijelio je detaljne rezultate istrage i izrazio žaljenje i zahvalnost korisnicima Galaxy Note 7, mobilnim operaterima, prodavačima, distribucijskim partnerima i poslovnim partnerima na njihovoj strpljivosti i kontinuiranoj podršci.

Govornici na konferenciji za novinare su diskutirali o rezultatima opsežnih istraga i objelodanili su nove mjere koje je Samsung poduzeo kako bi odgovorio na incidente.

Na osnovu onoga što je kompanija saznala iz istrage, Samsung je primijenio širok raspon internih procesa o kvaliteti i sigurnosti za daljnje poboljšanje sigurnosti proizvoda, uključujući dodatne protokole kao što su višeslojne siguronosne mjere i siguronosna provjera baterije u 8 tačaka. Samsung je također formirao Savjetodavno tijelo za baterije koji se sastoji od vanjskih savjetnika, akademskih i istraživačkih stručnjaka kako bi osigurali da se održava jasna i objektivna perspektiva o sigurnosti i inovativnosti baterija.

– Unazad nekoliko mjeseci, zajedno s nezavisnim stručnjacima u industriji, vodili smo vrlo temeljitu istragu kako bi pronašli uzrok incidenata u vezi sa Galaxy Note 7. Danas  smo više nego ikad posvećeni tome da ponovno dobijemo puno povjerenje naših korisnika uz pomoć inovacija koje će redefinirati šta se može učiniti za sigurnost, kao i ostvarenja neograničenih mogućnosti i nevjerovatnih novih iksustava – zaključio je Koh, saopćeno je iz Samsung Electronics.