Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

OnePlus Nord

Popularni novi model nije prošao test izdržljivosti – pukao je! (VIDEO)

nord

Jedan YouTuber testirao je na svom kanalu najnoviji telefon poznatog kineskog proizvođača. OnePlus Nord je prvi mid-range telefon ove kompanije još od OnePlus X modela od prije nekoliko godina

Ovaj model ugledao je svjetlost dana u Indiji prošle sedmice, pa je sada došao red i na prve utiske. U pitanju je telefon sa prilično snažnim specifikacijama za mid-range uređaj, kao što su Snapdragon 765G SoC i 90Hz AMOLED displej. Međutim, da li je nešto moralo da bude žrtvovano?

YouTuber JerryRigEverything odlučio je da to provjeri na svom čuvenom testu izdržljivosti, gdje podlaže OnePlus Nord grebanju, paljenju i savijanju.

U ovom video-snimku, na vremenu 5:45, možemo da vidimo kako OnePlus Nord puca poslije savijanja. Telefon je prsnuo blizu volume tastera, kada je malo jači pritisak primijenjen.

Doduše, ovo ne znači da će OnePlus Nord stalno pucati, jer nikome ne bi baš palo na pamet da primijeni toliki pritisak u svakodnevnom korištenju. Sa druge strane, ipak znači da je kompanija napravila određene ustupke kada je izdržljivost u pitanju, pa je to cijena plastičnog kućišta.