Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

waterfall display

Samsung patentirao svoj “vodopad ekran koji preliva” (FOTO)

EJnIEGQUYAgnJDI

A kako aktuelni trendovi nalažu sve tanje ivice oko ekrana mobilnih telefona, što korisniku omogućava veći ekran sa maksimalnom iskoristivošću njegove površine, i Samsung sve više razmišlja u tom pravcu

Kao što je to već postalo uobičajno, očekuje se da će kompanija Samsung u prvom kvartalu sljedeće godine predstaviti nove modele predstojeće S11 serije.

Takođe, izgleda i da korejska kompanija radi na potpuno novoj seriji “high-end” pametnih telefona koja će se najvjerovatnije zvati Galaxy One.

A kako aktuelni trendovi nalažu sve tanje ivice oko ekrana mobilnih telefona, što korisniku omogućava veći ekran sa maksimalnom iskoristivošću njegove površine, i Samsung sve više razmišlja u tom pravcu.

Prvi primjer pametnog telefona sa tzv. vodopad displejem (waterfall display) je Vivo NEX 3 5G, čija površina ekrana je proširena preko svih ivica uređaja do “leđa”. Tu je i Xiaomi sa svojim Surround Display rješenjem za budući Mi Mix Alpha telefon.

Međutim, za razliku od većine poznatih rešenja, Samsungov “vodopad” se, osim bočnih ivica uređaja, proširuje i na gornju i donju, čime se stvara utisak postojanja 3D displeja.

Ovkav ekran će imati mogućnost upotrebe dodatnih virtuelnih tastera, smještenih u zakrivljene ivice, što je rešenje koje je Huawei nedavno predstavio na svom premijum telefonu Huawei Mate 30.