Šta sve možete učiniti sa starim iPhoneom

iphone-4s-wireless-charging-mod

Nova perjanica iz Applea samo što nije stigla, a vi ste ju odlučili prednaručiti. Pitanje je što uraditi sa starim iPhoneom koji vam uskoro neće trebati.

Prodajte ga

iPhone i Apple znakovi su svojevrsnog prestiža u svijetu smatforna. Upravo zbog toga iPhone uvijek može držati zadovoljavajuću cijenu – čak i ako je polovan.

Ukoliko ste svoj iPhone čuvali od oštećenja, sigurno ćete ga moći prodati po boljoj cijeni.

Poklonite ga drugom članu porodice

Što učiniti sa savršeno funkcionalnim iPhoneom kojeg više ne koristite? Pitajte ukućane žele li ga preuzeti i garantiramo vam da ćete dobiti potvrdni odgovor (osim ako skršen do neprepoznatljivosti). Sve što trebate napraviti je izbrisati sadržaj s njega te omogućiti novom vlasniku da se na iTunes prijavi iz svojeg profila.

Nepotrebno je naglašavati da ste ovim lukavim potezom zapravo priskrbili izvrsni telefon za brata, sestru, ženu ili punicu bez da ste potrošili ijednu dodatnu marku.

Koristite ga kao prijenosnu kameru

Čak uz silan napredak kamera na uređajima iz Applea, budite uvjereni da prošlogodišnji iPhone bez problema može snimati izvrsne slike i videe. Vaš bivši telefon može upravo zbog toga postati vaša sadašnja videokamera. Ako ga naoružate dodacima poput kvalitetnog mikrofona, tronošca, dodatne baterije i objektiva, bit ćete iznenađeni kakva čuda možete napraviti sa svojim bivšim smartfonom.

Samo vodite računa da ga spremite sa svim priključcima kako bi ste lako uletjeti u akciju i snimili ćarobni trenutak prije nego što to bude prekasno.

Ili, kao ostatak nas, samo streamajte uživo preko Facebooka.