Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

iz serije galaxy s22

U BiH stigao novi Samsung Galaxy: Noćne fotografije su kao nikada do sada

1-34 Galaxy S22 Ultra

Sjajne karakteristike novih telefona iz serije Galaxy S22 ruše sve barijere, pa i one svjetlosne

Svi smo nekada (ako ne i veoma često) imali problem da napravimo noćnu fotografiju koja je čista i jasna, da se sve i svi vide i da je sa zadovoljstvom objavimo na nekoj društvenoj mreži. Oduvijek je snimanje fotografija i video zapisa po noći bilo izazovnije od onih snimanih po danu kada imate dovoljno svjetla i boja na raspolaganju.

Međutim, Samsung je pronašao način da drage i lijepe trenutke i tokom noćnih druženja možete zabilježiti, a da slika bude savršena. Naime, sjajne karakteristike novih telefona iz serije Galaxy S22 ruše sve barijere, pa i one svjetlosne.

Toplije vrijeme od nas zahtijeva i više noćnih izlazaka i druženja, a ljetne noći su nešto što svako želi da zabilježi i lijepim fotografijama ili snimcima. Kompanija Samsung godinama posvećuje veliku pažnju ostvarivanju što bolje noćne fotografije, a sve što su godinama radili i unapređivali spojili su u telefone iz S22 serije.

Najbolje iskustvo sa serijom S22

Inovativne kamere ovih telefona, zajedno sa najbržim čipsetom i dugotrajnom baterijom, podići će iskustvo korištenja ovih pametnih uređaja na sasvim novi nivo, kakav niste mogli ni zamisli.

Telefoni S22 serije imaju opciju Nightography koja je revolucionarna kombinacija koja omogućava noćne prizore koje nikada prije niste uspjeli “uhvatiti” u fotografiju jednim telefonom, a zahvaljujući opcijama Super Night Solution i Adaptive Pixel senzoru dobit ćete optimalno svijetle rezultate živopisnih boja.

Još jedna od prednosti je što sa ovim telefonima nećete imati problem koji na ponekim fotografijama pravi blic – S22 telefoni i po noći prave savršene fotografije bez blica jer pored same kamere, ovi telefoni koriste i Night Solution, koji se automatski uključuje kada telefon otkrije da snimate u uslovima slabog osvjetljenja. Kada pritisnete dugme, snimite više fotografija istovremeno, a zatim iskombinujete najbolje u finalnu sliku koju ćete kasnije pronaći u galeriji.

Kamere s kojima je i Mjesec blizu

Savjet za noćno slikanje kako bi fotografija ispala baš onako kako želite jeste – što šire to bolje jer na taj način puštate što više svjetla. Uz ultra široku kameru od 12MP, veliki široki senzor od 50MP i telefoto kameru od 10MP sa 3x optičkim zumom na S22 i S22+ telefonima nećete imati problema sa daljinom.

Također, uz specijalni model Samsung S22 Ultra i njegove kamere od 12MP za ultraširoku, 108MP za širokougaonu, kao i 10x optički zum na prvoj telefoto kameri i 3x optički zum na drugoj telefoto kameri, učinit ćete da čak i Mjesec bude blizu.

Ukoliko volite da pravite i video zapise sa svojih noćnih druženja, uz telefon Galaxy S22 Ultra dobijate i mogućnost zumiranja do 100x. Ovaj telefon ne samo da ima najsnažniju, već i najapametniju Samsung kameru. Uz nove funkcije na bazi vještačke inteligencije kao što je Portrait mode, Galaxy S22 Ultra je napravljen tako da svaka fotografija izgleda profesionalno.

Sa moćnim funkcijama pametne kamere koje donosi S22 Ultra, vaš telefon sve sam radi, tako da uvijek možete praviti impresivne fotografije i video snimke pri svakom osvjetljenju. Posjeduje čak 4 kamere: 12MP ultraširoku kameru, 108 MP široku kameru, dvije 10MP telefoto kamere i 40MP prednju kameru.

Jedina dilema je – šta prvo objaviti

Galaxy S22 serija postavlja nove standarde za ono što pametni telefon može učiniti. Njegovi kreatori imali su viziju da ovim unapređenjima nadahnu korisnike da ponovo postanu kreativni i svoje ideje uspješno sprovedu u djelo.

Sa telefonima iz S22 serije spremite se da vaša zabava traje, te da sve detalje pribilježite najboljim mogućim fotografijama i snimcima. Bit će upravo onakvi kakvi su bili u stvarnosti, bilo da je druženje organizovano na nekom otvorenom ili zatvorenom prostoru.

Ako ste ljubitelj društvenih mreža, jedini problem koji nakon dugog fotografisanja možete imati jeste koju fotografije ćete prije objaviti.

Za više informacija o ovim inovativnim uređajima posjetite web stranice:

S22 i S22+: https://www.samsung.com/ba/smartphones/galaxy-s22/
S22 Ultra: https://www.samsung.com/ba/smartphones/galaxy-s22-ultra/