Mobiteli

potvrđeno

WhatsApp odgodio ažuriranje “pravila o privatnosti”

15/01/2021

U saopćenju iz WhatsApp istaknuto da su privatni razgovori uvijek zaštićeni šifriranjem, te da ni WhatsApp ni Facebook ne mogu vidjeti privatne poruke. To se, kako je naglašeno, neće promijeniti sa novim ažuriranjem, već se pruža veća transparentnost o načinu prikupljanja i korištenja podataka

WhatsApp, mobilna aplikacija za razmjenu poruka, u vlasništvu Facebooka, saopćio je kako je u vezi s posljednjim ažuriranjem došlo do zabune, te kako je ažuriranje koje sadrži nova pravila korištenja odgođeno za tri mjeseca, tačnije za 15. maj, javlja Anadolu Agency (AA).

WhatsApp se ponovo oglasio nakon što je dobio veliki broj reakcija korisnika u vezi s najavljenim ažuriranjem.

U saopćenju se ističe da je bilo zabune oko najnovijeg ažuriranja aplikacije, te je konstatovano da je bilo puno dezinformacija koje su izazivale zabrinutost.

Istaknuto je da su privatni razgovori uvijek zaštićeni šifriranjem, te da ni WhatsApp ni Facebook ne mogu vidjeti privatne poruke. To se, kako je naglašeno, neće promijeniti sa pomenutim ažuriranjem, već se pruža veća transparentnost o načinu prikupljanja i korištenja podataka.

Naglašeno je također da ničiji račun neće biti suspendiran ili izbrisan 8. februara.

“Učinit ćemo više kako bismo izbacili neke dezinformacije o tome kako privatnost i sigurnost funkcioniraju na WhatsAppu”, poručeno je, te dodano da je rok odgođen za 15. maj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.