YouTube objavio popis najboljih telefona za gledanje videa

youtube

Samsung se u najavi svog novog mobitela Note 9, pohvalio da je njihov novi uređaj “najbolji YouTube mobitel” za 2019. godinu.

Međutim, to priznanje si nisu dali sami već je Note 9 uistinu na čelu nedavno objavljene YouTubeove liste najboljih telefona za gledanje sadržaja na toj platformi.

Lista se sadrži od niza uređaja koji će vam omogućiti potpuno uživanje u sadržaju, što znači da mobiteli s te liste pokrivaju sve opcije koje nudi YouTube – mogućnost gledanja sadržaja snimanog u perspektivi od 360 stepeni, mogućnost gledanja 4K videa, podržavanje kodeka nove generacije, pouzdanu DRM tehnologiju itd.

Na listi se za sada nalazi samo 18 uređaja među kojima su Pixel 2 XL, OnePlus 6, HTC U12 Plus i prije spomenuti Note 9.

Na žalost ljubitelja Applea, na listi nema nijednog iPhonea – što bi možda mogli protumačiti činjenicom što su YouTube, Google i Android svi dio jedne kompanije ali glavni je razlog što Appleovi uređaji ne podržavaju VP9 kodek koji je razvio Google te se preko Safarija ne mogu gledati sadržaji u 4K kvaliteti.

YouTubeova lista vjerovatno neće igrati veliki faktor kod kupaca, ali biti na listi svakako je dobar marketing za proizvođače.