Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvoren Gamescom, najveći sajam kompjuterskih igrica u Europi

gamescom

U Koelnu je u srijedu otvoren Gamescom, najveći sajam kompjuterskih igrica u Europi na kojem se do nedjelje očekuje preko pola milijuna posjetitelja.

Glavna tema ovogodišnjeg Gamescoma, koji se održava pod sloganom ‘Junaci u novim dimenzijama’ bit će igrice u virtualnom svijetu.

Vodeće svjetske kompanije na području kompjuterskih igrica poput Sonyja iMicrosofta na Gamescomu će predstaviti novu opremu prilagođenu igricama u virtualnoj realnosti.

Gamescom je jedini sajam na kojem svoje najnovije proizvode i prije puštanja u promet predstavljamo ljubiteljima kompjuterskih igrica, rekao je Aaron Greenberg, šef marketinga Microsoftovog odjela za igrice Xbox-a. Ulaznice za ovogodišnji Gamescom, koji se za javnost otvara u četvrtak, odavno su rasprodane.

Na ovogodišnji sajam se prijavilo preko 8.000 kompanija iz sektora kompjuterskih igrica, a Gamescom je kroz popratni program, poput koncerata i organiziranih susreta igrača, prisutan do nedjelje i u cijelom gradu.

Ovogodišnji Gamescom zbog nedavnih terorističkih napada u Njemačkoj, susjednoj Francuskoj i Belgiji prate pojačane mjere sigurnosti, javlja Hina.

Gosti se mole da na područje koelnskog sajma ne donose naprtnjače i torbe, a oprema koja imitira oružje je zabranjena. Paralelno s Gamescomom je pokrenuta i prva online ambulanta za ovisnike o internetu i kompjuterskim igricama.

U njoj posjetitelji mogu testirati sebe ili nekog člana svoje obitelji na eventualnu ovisnost o internetu ili igricama.