Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Tehnomanija

Počeo Gamescom 2015, najveći sajam video igara na svijetu

06/08/2015

U njemačkom gradu Kolnu počeo je najveći svjetski sajam računarskih igrica i zabave Gamescom 2015, na kojem učestvuje blizu 800 kompanija iz ukupno 45 zemlje svijeta, javlja Anadolu Agency (AA).

Sedmi po redu Gamescom je službeno otvoren jučer, a od danas je otvoren za posjete javnosti i trajat će do nedjelje.

Ovaj event je i ove godine privukao veliku pažnju javnosti, posebno zaljubljenika računarskih igrica i interaktivne zabave, a karte za sve programe ovogodišnjeg sajma su odveć sve prodane. Očekuje se posjeta od više od 300.000 ljudi.

Zemlja partner ovogodišnjeg Gamescoma je Velika Britanija, a poznate svjetske kompanije Microsoft, Sony, Electronic Arts, Konami, Nintendo, Sega i Warner Bros će javnosti predstaviti nove proizvode vezane za ovu oblast zabave.

Najposjećeniji štandovi već od prvog dana sajma su oni na kojima se promoviraju noviteti igrica FIFA, Need for Speed, Star Wars – Battlefront, Fallout 4, Maifa 3 i Crytek Arena of Fate.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.