Računari

Tehno gigant

Apple poslao dopis svojim radnicima: Želimo da se vratite u urede do septembra

03/06/2021

Appleu su tokom pandemije ukupni prihodi skočili za 50% na godišnjem nivou, uglavnom zbog prodaje iPhonea

Kompanija Apple očekuje da se njeni zaposlenici vrate u urede do septembra, stoji u dopisu koji je u srijedu poslan radnicima.

Zaposlenici će barem tri dana u sedmici trebati raditi iz ureda, dok će neki imati mogućnost da ostala dva dana rade od kuće, napisao je u dopisu izvršni direktor Tim Cook.

Apple je također naveo kako će se radnici moći prijaviti za rad na daljinu tokom dvije sedmice u godini, ali će taj zahtjev prvo morati odobriti voditelji ureda, piše BBC.

Cook je napisao da je rad od kuće funkcionirao glatko, ali da to nije primjerena zamjena za osobnu saradnju.

“Tokom prošle godine nedostajalo nam je nešto jako važno: lični odnosi. Videopozivi su, zasigurno, smanjili udaljenost među nama, ali postoje stvari za koje nema zamjene. Znam da nisam jedini kojemu nedostaju aktivnost, energija, kreativnost i saradnja na sastancima te osjećaj zajedništva koji smo izgradili”, navodi Cook.

Appleu su tokom pandemije ukupni prihodi skočili za 50% na godišnjem nivou, uglavnom zbog prodaje iPhonea.

Kompanija je tokom pandemije bila konzervativnija u pogledu politike rada od kuće od ostalih tehnoloških divova. Facebook je, naprimjer, prošle godine objavio da bi njegovi zaposlenici mogli raditi od kuće puno radno vrijeme i nakon pandemije ako to odobre njihovi menadžeri.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.