Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SAD

Majka mu bacila u smeće kolekciju video igara vrijednu 800.000 KM

igre

Mada roditelji često ne razumiju “zaluđenost” video-igrama, oni kojima kolekcionarski naslovi imaju ogromnu vrijednost bi morali bolje da pripaze na svoju kolekciju kada ih ostavljaju kod njih na čuvanje

To je na teži način naučio jedan kolekcionar iz Njujorka. On je svoju vrijednu kolekciju retro igara i konzola čuvao u kući roditelja, i tek nedavno je otkrio da je njegova majka dobru količinu te kolekcije bacila u smeće.

Ona vjerovatno nije bila svjesna o čemu se radi i jednostavno je željela da počisti kuću, zbog čega je bacila dio kolekcije koji vrijedi preko 500.000 dolara.

Kolekcionar je naveo da je ostao bez gomile video-igara sa PS1 konzole i starijih, a većina od njih nije nikada bila otvorena. U kontejner su otišle konzole Famicom, Ataris, Coleco, MegaDrive i brojne druge, a kolekcionar je otkrio da je otišla i njegova kolekcija stripova, prenosi play.co.rs.

Možda vam suma od 500.000 dolara za stare video-igre zvuči suludo, ali to i nije neka para kada se u obzir uzme da rijetke video-igre sa konzola bez kojih je ovaj ostao koštaju i po nekoliko desetina hiljada dolara.

Teško da će to povratiti, pošto je tek nedavno saznao da je ostao bez tih vrijednih video-igara i konzola, a one su bačene već od ranije.

Pouka – ako neku kolekcionarsku video-igru ili retro konzolu u savršenom stanju čuvate u kući svojih roditelja, bolje ih odmah pozovite i provjerite da ne doživite ovo.