Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Malware muzej nudi uvid u viruse iz MS-DOS ere

virus

Većina ljudi uglavnom ima dobru ideju u vezi sa tim kako kompjuterski virusi i malware današnjice izgledaju: pop-up prozori, spam sajtovi podešeni kao početne stranice, lažne aplikacije koje se instaliraju, spyware i softver koji omogućava daljinsku kontrolu korisnikovog uređaja i drugo. Ali kakva je situacija bila u MS-DOS eri?

Čega su se korisnici računara u prošlosti plašili kada im se PC zarazi. Malware Museum nudi istorijski i siguran uvid u ono što je računare napadalo osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka.

Malware Museum je kreirao onlajn sigurnosni ekspert Mikko Hypponen. Muzej nudi katalošku prezentaciju starih virusa, omogućavajući korisnicima da pogledaju njihove efekte u okviru internet browsera, ali bez opasnosti i efekata.

Mnogi od izloženih virusa su na korisničkim uređajima zaposijedali ekran, prikazujući poruke, fotografije ili animacije, uz poruku čime je PC zaražen, istovremeno uništavajući računar. Potpuno suprotno današnjem vremenu, gdje virus sjedi skriven i neprimjetan, dok prikuplja ili uništava bitne informacije.

Na ovoj adresi možete posjetiti Malware Museum i pregledati koji i kakvi su virusi bili noćna mora PC korisnika prije nekoliko decenija.